Vegetariska burgare med linser, kikärtor och ost

Standard

vegetarisk burgare Det var inte länge sedan jag fick upp mina ögon och smaklökar för falafel, de friterade bollar som vegetariskt alternativ till kebab. Supersmarrigt! Klart förstahandsval i snabbmatssvängen. Här kommer ett recept på burgare snarlika falafel. Inget friterat, bara stekt på stekjärn. Låt väl smaka! Recept från Leva&bo 2013:6

Du behöver till 8  burgare:

1 msk olivolja 

2 vitlöksklyftor

1 tsk malen kummin (jag stötte min)

¼ tsk kajennpeppar

400 gram linser på burk, avhällda och sköljda

400 gram kikärtor på burk, avhällda och sköljda

1 msk tahinipasta

½ dl färsk persilja, finhackad

1 ägg

100 gram färska brödsmulor

100 gram riven cheddarost

100 gram fetaost, smulad

vetemjöl (som panering)

salt och nymald svartpeppar

Bryn pressad vitlök med kummin och kajennpeppar i olivolja. Tag järnet från plattan.

Lägg linser och kikärtor i en matberedare och kör tills det blir grovhackat. Tillsätt lökblandning, tahinipasta och persilja. Kör tills det är hopblandat och nästan slätt.

Lägg röran i en stor skål och tillsätt ett uppvispat ägg, brödsmulor och de rivna ostarna. Blanda ihop allt och krydda ordentligt med salt och nymalen svartpeppar.

Forma blandningen till biffar och rulla dem i mjöl. Stek i smör till de är gyllenbruna på båda sidor. Servera med hamburgerbröd alternativt till en god sallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s