Marängmandeltårta med citron och kokos

Standard

marängtårta med citron och kokos DSC05439

Ett recept med ursprunget från MittKök 2012:6 som passar perfekt till sommarens kalas! Söt, syrlig, krämig som smälte i munnen… Dessutom går den utmärkt att förbereda dagen innan.

Du behöver till en tårta:

400 gram mandelmassa

4 äggvitor

4 äggulor

½ dl ljus sirap

1 dl strösocker

½ dl vispgrädde

rivet skal från ½ citron

150 gram smör

kokos till garnering

Riv mandelmassan grovt. Vispa äggvitorna till hårt vitt skum och blanda med mandelmassan.

Bred ut smeten till 2 runda bottnar, cirka 24 cm i diameter på en smörat och  mjölat bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen 18-20 minuter. Låt svalna.

Blanda äggulor, sirap, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt krämen sjuda under vispning tills den blir tjock.

Vispa ner det rivna citronskalet och smöret i små bitar.. Låt stelna och svalna i kylen,

Bred hälften av krämen på ena botten, lägg den andra ovanpå och bred resterande kräm. Förvara i kylen.

Garner med riven kokos.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s