Grönkålspaj med blomkål

Standard

Grönkålspaj DSC05280

Grönkål sägs vara rikt på järn. Själv har jag knapphändig erfarenhet förutom långkålen vid jul. Men detta var ett experiment som trots allt blev lyckat!

Du behöver till 1 paj:

pajdeg enligt grundrecept

½ blomkålshuvud

1 paket fryst hackad grönkål

4 ägg

2 dl matlagningsgrädde alternativt mjölk

1 nypa muskotnöt

salt, peppar

1 msk kalvfond

1 msk grönsaksfond

smör till stekning

1 dl riven ost alternativt finhackad

Gör pajdeg enligt grundrecept. Förgrädda cirka 15 minuter.

Bryn grönkålen på ett stekjärn med lite smör. Låt brynas till all vätska är borta. Krydda med kalv- och grönsaksfond samt peppar och salt. Lägg i det förgräddade pajskalet.

Rensa blomkålshuvudet och fördela till små bitar. Lägg över grönkålen i pajen.

Blanda ägg, mjölk, muskotnöt, salt och peppar i en bunke och vispa till så det blandas. Rör i den rivna osten och häll över grön- och blomkålen. Gratinera cirka 30 minuter i 200-225 grader.

Serveras till god grönsallad och eventuellt tzatziki eller crème fraiche..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s