Leilas kladdkaka

Standard

Lailas kladdkaka

Idag är det 1 maj och det är dags att fira in våren (bland annat…)! Leila Lindholms sega kladdkaka från ”a piece of cake” är en av alla fantastiska kladdkakor och passar väl utmärkt en dag som denna?! Det speciella med denna är att man har förgyllt den med hela chokladbitar lite varstans samt att den faktiskt är BÅDE seg OCH kladdig!

Du behöver till 1 kaka:

50 gram smör

½ dl matolja

2 ägg

2 dl strösocker

1 dl farinsocker

2 ½ dl vetemjöl

4 msk kakao

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

samt smör och ströbröd till formen och mörk choklad av god kvalitet

Smält smöret och tillsätt matoljan.

Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt, och rör ner det varma smöret.

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.

Häll/fördela smeten i en smord och bröad springform (med löstagbar kant) och stick i chokladbitar.

Grädde i mitten av ugnen cirka 30 minuter, 175 grader. Servera till vispgrädde och njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s