Glutenfri äppelkaka med kokos

Standard

Glutenfri äppelkaka med kokosJag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster! Recept från Allers 2012:32.

Du behöver till 1 kaka:

Till formen:

1 msk råsocker strö

2 msk kokosflingor

Till smet:

1 dl potatismjöl

2 dl mandelmjöl

3 dl florsocker

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

2 dl kokosflingor

150 gram rumstempererat smör

2 ägg

1 dl vaniljyougurt

2-3 äpplen

Smöra en rund springform, ca 23 cm i diameter. Strö råsocker och kokos i formen.

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Klicka i metfettet och rör smeten småsmulig. Tillsätt äggen och yougurten.

Arbeta samman till en smet och häll upp i formen.

Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyfotr och lägg dem i kakan.

Grädda mitt i ugnen 175 grader, cirka 35 minuter. Låt svalna i formen och servera till vaniljvisp.

Njut!

2 responses »

  1. Pingback: Rabarberkaka med kokos | Trollcaféet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s