Vallmopanerad lax med rostad blomkål och citronsås

Standard

Här har jag åter igen blivit inspirerad av LCHF.  En frisk och lätt rätt med syrlig citronsås.

Du behöver till 2 portioner:

1 dl blå vallmofrön

salt, peppar

300 gram skinn- och benfri lax

smör till stekning

1 ½ dl créme fraiche

½ tsk flytande honung

rivet skal av 1 citron

½ blomkålshuvud

1 tsk olivolja

havssalt

färskpotatis

Dela blomkålshuvudet till små bitar. Lägg i ugnsfast form och ringla olivolja samt strö havssalt över. Ställ in i ugnen 30 minuter, 200 grader.

Borsta potatisen och låt koka.

Blanda vallmofrön, salt och peppar. Panera laxen och stek i smör. Blanda under tiden créme fraiche med honung och citronskal. Smaklig spis!

2 responses »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s