Kikärtssallad med smak av curry

Standard

En riktig glad midsommar önskas er! Nu till sommaren är sallad ett utmärkt tillbehör till den grillade köttbiten eller varför inte till buffén. Att göra den med kikärtor gör den extra matig och rik på proteiner, mineraler och kostfiber. Receptet kommer ursprungligen från Mitt kök 2012:18

Till 4 portioner behöver du:

2 dl kokt ris

100 gram färdigkokta kikärtor

½ blomkålshuvud i buketter

½ dl torkade delade aprikoser

½ dl skalade finhackade pistaschnötter

½ msk curry

½-1 rött hackat äpple

½ dl majonnäs

½ dl gräddfil

salt

Koka blomkålen lätt i saltat vatten och låt svalna. Blanda ris, kikärtor, blomkål och aprikoser i en bunke.

Fräs det hackade äpplet med curry och låt svalna.

Blanda majonnäs och gräddfil med curry och de currystekta äppelbitarna. Smaka av med salt. Blanda med risröran och strö över pistaschnötterna. Som sagt utsökt till grillat. Här BBQ marinerad älgbiff.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s