Tobleroneglass med en touch av baileys

Standard

Den här glassen blev genast en favorit. Så len, så fyllig och så otroligt god. Du måste testa, varför inte till jordgubbarna på midsommarbordet! Receptet från tidningen ”Mästerkocken.

Till 4 portioner behöver du:

125 gram Toblerone

3 tsk Baileys

3 äggulor

½ dl strösocker

2 ½ dl vispgrädde

Smält Toblerone med Baileys i vattenbad.

Vispa äggulor med strösocker vitt och pösigt. Vispa grädden hårt och blanda med äggvispet.

Rör ner lite av äggvispet i den smälta chokladen och rör till en jämn smet. Tillsätt det i resterande äggvisp. Häll i form och låt frysa cirka 4 timmar. Servera eventuellt till färska bär.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s