Ugnsgratinerad lax med saffran och parmesan serverad med utsökt romsås

Standard

En lätt rätt som med fördel äts till en god sallad. Jag använde en färdig kryddblandning från Santa Maria ”Seafood & fish” till laxen med smaker av saffran, fänkål, rosépeppar, dillfrön och vitlök.

Frambit av en laxfilé cirka 600 gram (cirka 150-200 gram/person)

Santa Maria ”Seafood & fish”

1 dl grovt riven parmesanost

Flingsalt

Sås:

3 dl. matlagningsyougurt/créme fraiche/gräddfil (beroende på var ni har hemma)

80 gram röd finkornig rom (1 burk)

Dill

Lägg laxen i en ugnssäker form med skinnsidan ned. Strö riktligt med Santa Maria kryddblandning över samt smulat flingsalt. Toppa med parmesanost, det skall täcka laxen. Gratinera i ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter.

Blanda créme fraiche med rom och dill.

Serveras med kokt potatis och härlig sallad!

2 responses »

  1. Pingback: Lantchips med räkor och dill « SMAKSATTA

  2. Pingback: Västerbottenostpaj « SMAKSATTA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s