Peggys hälsoscones

Standard

Goda och nyttiga scones för helgfrukosten! Dessa gjorde jag ofta när jag var student och man sprang över till varandra på helgerna och åt långa goda frukostar. Ett trevligt sätt att umgås!

1 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 dl grovt rågmjöl

½ dl havrekli

½ tsk salt

linfrön, solrosfrön och sesamfrön efter smak och tycke

2 tsk bakpulver

3 msk rumsvarmt margarin

1 dl mjölk

1 dl yougurt naturell (alt vaniljyougurt)

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smula ner smöret. Rör i mjölk och yougurt. Nu har du en kletig deg som du formar till 4 scones. Grädda i 10-15 minuter i 250 grader. God morgon!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s