GI-frallor från Paulún

Standard

pauluns frallor

Supergoda och lätta frallor från Paulún. Ät dem färska eller upptinade från frysen.

Du behöver till cirka 20 stycken:

50 gram jäst

5 dl mellanmjölk

3 ½ dl havregryn

½ dl krossade linfrön

½ dl skalade sesamfrön

½ dl solrosfrön

2 tsk salt

2 tsk flytande honung

6 – 7 dl siktat dinkelmjöl

1 dl grahamsmjöl

½ dl rapsolja

Smula jästen och rör ut i fingertempererad mjölk. Tillsätt havregryn, linfrön, sesamfrön och solrosfrön och rör om.

Låt stå under duk på ett varmt ställe 10 – 15 minuter, tills det kommer bubblor från degen (ex ställ ner skålen i ett vattenbad i diskhon).

Blanda i salt och honung. Tillsätt lite mjöl i taget.

Häll i oljan i slutskedet av knådandet. Degen skall vara ganska lös, men lossna från händer och underlag.

Forma små bullar, cirka 20 stycken. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i cirka 30 minuter.

Grädda i mitten av ugnen 225 grader, cirka 12 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s