Bonnaringar

Standard

Bonnaringar

När jag var liten gjorde min mormor alltid bonnaringar. Dessa till synes fula små runda bullar var som himmelriket! Flera år sedan sist, men här är de🙂

Du behöver till tre plåtar:

½ liter röd mjölk

50 gram jäst för söta degar

1 tsk hjorthornsalt

6 dl rågsikt

5 dl vetemjöl

2 dl strösocker

200 gram smör

Smält smöret och häll i mjölken. Låt det bli fingervarmt.

Smula jästen i en stor bunke och häll över smörblandningen. Rör tills jästen löst sig.

Tillsätt socker, vetemjöl och rågsikt. Låt jäsa under duk i en timme.

Blanda hjorthornssaltet med lite mjöl och knåda in i degen. Baka ut till ringar och grädda mitt i ugnen cirka 7 min, 250 grader.

Pensla de färdiggräddade bonnaringarna med kokande vatten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s