Kladdkaka med päron och mint

Standard

kladdkaka med mint och päron

Visst minns vi päronhalvorna med After Eight som åts flitigt som dessert? De var aldrig min favorit, var för lite choklad och för mycket päron enligt mig. Men nu har tidningen ”Hembakat” 2012:5 kommit med en omvänd lösning i form av en kladdkaka med mintchoklad och päronbitar i. Supergott! Måste testas…

Du behöver till en kaka:

100 gram mintchoklad av god kvalitet (jag använde Lindt mint)

100 gram smör

4 ägg

3 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

1 ½ dl vetemjöl

2 päron

Smält chokladen och smöret i en kastrull på svag värme.

Vispa ägg och socker poröst samt blanda vaniljsocker, kakao och vetemjöl i en annan bunke.

Blanda ner choklad-smör-blandningen i äggsmeten. Sikta ner de mjölblandningen. Rör ihop noga.

Häll smeten i en smord och bröad form cirka 26 cm i diameter.

Skala och skiva päronen. Stick ner dem i smeten.

Grädda kakan mitt i ugnen alternativt långt ner i 25-30 minuter, 200 grader. Låt svalna. Servera till vispad grädde!

Eftersom kakan innehåller smält choklad i smeten är den lös tills den kallnat, det vill säga om du testar med en sticka fastnar det mycke smet på den. Den är även kladdig som kall…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s