Kryddstark kyckling med kanel

Standard

Kryddig kyckling med kanel

En kryddstark rätt med smak av både kanel och kardemumma. Indiskt? En chansning helt enkelt! Receptet hämtat från GI&hälsa.

Till 4 personer behöver du:

4 vitlöksklyftor

1 röd chili

800 gram kycklingfilé

salt, peppar

smör till stekning

2 msk färsk riven ingefära

1 msk malen kanel

2 msk malen kardemumma

2 msk curry

200 gram krossade tomater

1 dl vatten

2 msk ketjap manis (en söt soja)

1 kycklingbuljongtärning

2 kanelstänger

Hackade tomater och bulgur som tillbehör

Finhacka vitlök och chili. Dela och rensa kycklingfiléerna, strö på salt och peppar.

Bryn lök, chili och kyckling i smör tills det fått färg. Häll i krossade tomater, vatten och soja. Tillsätt malen kanel, kardemumma och curry. Smula ner kycklingbuljongtärningen och lägg även ner kanelstängerna.

Låt grytan puttra under lock i cirka 25 minuter. Toppa med färska hackade tomater innana servering.

Servera gärna med grönsallad och bulgur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s