Zucchinilasagne

Standard

zucchinilasagne DSC05230

Mmm… Det här var gott! Inspirerad av tidningen ”LCHF”.

Du behöver till en lasagne:

1 zucchini

500 gram nötfärs

1 dl matlagningsgrädde

1 burk/paket krossade tomater

2 paket mozzarellaost

2 vitlöksklyftor

2 msk oxfond

1 msk torkad basilika

1 msk torkad persilja

½ tsk paprikakrydda

10 st grönpepparkorn

salt, peppar

Smöra en ugnsfast form.

Skiva zucchinin på längden med en osthyvel så det blir långa ”plattor”. Lägg ut på en stor bricka och strö salt på dem så de ”vattnas ur”.

Hacka vitlöken och stek med smör. Lägg i köttfärsen och stek tills den fått färg. Tillsätt krossade tomater, basilika, persilja, paprikakrydda, oxfond, grönpepparkorn samt smaka av med salt och peppar. Låt småputtra medan du gör iordning zucchinin.

Skölj zucchinin i kallt vatten och torka tort med hushållspapper. Skär mozzarellan i tunna skivor.

Varva färs med ”zucchiniplattor” om varandra i olika lager. Avsluta med ett färslager. Häll över grädden och toppa med ett lager skivad mozzarella. Gratinera i cirka 20 minuter, 225 grader. Servera till en god sallad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s