Havrerutor med nougat

Standard

nougatruta

Det här är mer godis än kaka. Lite för söt för min smak dock! Receptet hämtat från bilagan ”Söndag” 2012:40.

Du behöver till cirka 30 små rutor:

150 gram smör

4 ½ dl havregryn

1 ¼ dl strösocker

¼ dl ljus sirap

1 ½ tsk bakpulver

½ dl vetemjöl

200 gram nougat

Smält smöret i en stort kastrull. Häll i havregryn, strösocker, sirap, bakpulver och vetemjöl. Blanda noga.

Tryck ut havregrynsmassan i en ugnssäker form, cirka 25 x 35 cm, och grädda i 15 minuter, 200 grader.

Hyvla nougat på kakan när den kommer ut ur ugnen och bred ut den. Låt svalna och skär sedan i jämnstora rutor. Förvaras svalt!

Annonser

One response »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s