Snabbaste ”chicken thai” från Österike!

Standard

chicken tai

Vi var i Österikiska alperna för några år sedan och njöt av grym skidåkning. Maten i backen var dock inte riktigt vad som passade våra smaklökar. Så en dag kände vi doften av curry. Då stod det en kock med färska grönsaker, kyckling, curry, kokosmjölk och en wokpanna och gjorde himmelsk god thaiwok. Vi frågade ut honom om ingredienserna och  här är den – chicken thai från Österike!

Du behöver till 6 personer:

4 kycklingfiléer, cirka 800 gram

1 burk skivade vattenkastanjer

1 burk skivade bambuskott

2 msk kycklingfond

1 dl sweet chili sås

1 röd paprika

150 gram champinjoner

60 gram sockerärtor

2 morötter

1 röd chilifrukt

1 burk kokosmjölk

2 msk curry

salt och peppar

1 dl cashewnötter till garnering

Skala morötterna och skär i långa stavar. Skär sockerärtorna på längden, likaså den röda paprikan. Hacka chilifrukten och dela champinjonerna.

Ansa kycklingen och skär i avlånga bitar. Salta och peppra. Bryn i smör tills den fått fin färg. Tillsätt svamp och morötter.

Häll i kokosmjölken tillsammans med kycklingfond och sweetchilisås. Tillsätt övriga grönsaker inkl vattenkastanjer och bambuskott. Krydda med curry.

Smaka av och tillsätt eventuellt mer sweet chili. Dekorera med cashewnötter.

Servera till jasminris!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s