Kålpudding

Standard

kolpudding

Mammas kålpudding är den bästa!

Du behöver till 1 pudding:

400-500 gram köttfärs

1 litet vitkålshuvud

1 ägg

1 ½ dl mjölk

1 ½ msk skorpmjöl

salt, peppar

sirap

smör till stekning

2 msk köttfond

1 – 1½ dl matlagningsgrädde + lite colorit soya

Blanda mjölk, ägg och skorpmjöl. Låt stå i 15 minuter. Blanda sedan i färs, salt och pepper. Ställ åt sidan.

Hacka vitkål. Bryn i rikligt med smör. Jag brukar använda två stekpannor. När kålen mjuknat ringla över sirap och fond. Salta och peppra.

Lägg hälften av kålen i en ugnsfast form. Bred köttfärsblandningen över. Lägg sedan resten av kålen överst. Häll lite vatten i den använda stekpannan och häll över puddingen. Ställ in i ugnen, 175 – 200 grader.

Efter 30 minuter häller du över grädde som har ”färgats” med colorit. Stoppa tillbaka puddingen in i ugnen i ytterligare 15 minuter.

Serveras till lingon och kokt potatis.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s