Renskavsgryta

Standard

Renskavsgryta
Underbart gott! Tack Salming i ”Söndags Mat”.

Du behöver till 4-6 portioner:

900 gram renskav

smör till stekning

kantareller

5 dl matlagningsgrädde

2 msk viltfond

2 msk messmör

1 tsk timjan

3 msk rårörda lingon

Skär köttet i mindre bitar och stek i smör. Tillsätt kantarellerna, eventuellt förstek dem.

Häll i grädde, viltfond, messmör och timjan och låt koka upp på svag värme. Salta och peppra. Tillsätt till sist lingonen. Klart🙂

salt, peppar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s