Stekt makrill från Hönö

Standard

Till 4 portioner behöver du:

cirka 600 gram makrillfilé

1 ½ dl vetemjöl

1 ½ dl skorpmjöl

smulat havssalt

dill

2 ½ mjölk

25 gram smör + rikligt med smör till stekning

Blanda mjöl och skorpmjöl. Smula i havssalt. Lägg mjölblandningen på en tallrik och ”rulla” fiskfiléerna i blandningen. Stek i panna med rikligt med smör.

När all fisk är stekt häller du i mjölk och 25 gram smör i pannan. Låt koka ihop. Tillsätt klippt dill. Klar att servera till den stekta makrillen med kokt potatis och hemmagjord lingonsylt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s