Björnbärspaj från skärgården

Standard

Det är sensommar och dags för björnbären att mogna. Varje sommar lånar vi svärföräldrarnas båt på Hönö och styr mot ölandskapet i skärgården som har fullt av björnbär. Naturligtvis har vi vårt hemliga favoritställe!

Här kommer ett härligt somrigt recept på smulpaj.

Till en paj behöver du:

knappt 1 liter bär

1 ½ dl vetemjöl

1 ½ dl havregryn

¾ dl strösocker

¾ dl kokosflingor

125 gram smör

50 gram riven mandelmassa

cirka 2 msk potatismjöl

Smöra en pajform och lägg i bären. Strö över potatismjöl så pajen inte blir för vattnig.

Blanda vetemjöl, havregryn, kokosflingor och strösocker. Klicka i smöret och ”smula” sedan sönder det med fingrarna eller en gaffel. Riv i mandelmassan. Rör runt.

Fördela sedan smuldegen jämt över bären. Stoppa in i ugnen cirka 25 minuter, 200-225 grader. Servera till vispad vaniljsås och njut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s