Mammas bullar

Standard

Finns det något bättre än nygräddade kanelbullar?

Nä, tror inte det…

Till cirka 45 stycken behöver du:

50 gram jäst

5 dl mjölk

3 dl socker (2 ½ dl till deg, ½ dl att bre på)

½ tsk malen eller stött kardemumma

2 ägg (1 till deg, 1 till gräddning)

300 gram smör (175 gram till deg, 175 gram att bre på)

2 msk kanel

cirka 15 dl vetemjöl

Blanda 175 gram smör med kanel och ½ dl strösocker. Ställ åt sidan.

Smula sönder jästen i 2 ½ dl kall mjölk. Tillsätt 2 ½ dl strösocker, 1 ägg och kardemumma.

Smält 175 gram smör och tillsätt resten av mjölken. Låt bli fingervarmt och häll det i jästblandningen. Ta i mjöl efter hand till degen blir lagom kletig. Låt jäsa över ugn, alternativt i vattenbad för er med elhäll, i 40 minuter.

Knåda degen jämn och dela in i tre lika stora delar. Kavla ut till stora rektangulära formar (en i taget…). Bre på kanel- och sockersmöret. Rulla sedan ihop till långa korvar. Skär varje korv i 15 delar. Lägg i bullformar och låt jäsa i ytterligare 40 minuter under bakduk. Pensla med ägg och strö över pärlsockeer. Grädda i 10 minuter, 225 – 250 grader. Klart! Mmm…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s