Sparrissoppa med bacon och cream cheese

Standard

En lätt, snabb och krämig soppa i härlig grön färg. Tillbehören kan man variera, här valde jag knaperstekt bacon med cream cheese. Men varför inte lax och räkor?

Till 4 portioner behöver du:

2 buntar färsk sparris

1 ½ msk kycklingfond

4 dl vatten

2 ½ dl matlagningsgrädde

1 klick smör

salt, vit- och svartpeppar

1 paket bacon

1 förpackning cream cheese (ex Philadelphia)

Skär av ändarna på sparrisen. Dela i mindre bitar. Koka i 10 minuter i vatten med tillsatt kycklingfond. Häll i matlagningsgrädde och smör. Kör med en stavmixer eller matberedare tills du har fått en slät soppa. Smaka av med salt och peppar. Servera med knaperstekt bacon och en klick cream cheese.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s