Kycklingspett med jordnötssås

Standard

Det här är ett underbart recept på jordnötssås, som pricken över iet är det äpple i. Och visst ser det festligt ut när man serverar kycklingspett?!

Till 8 stycken marinerade kycklingspett behöver du:

5 stycken kycklingfiléer

2 msk rapsolja

2 msk rött matlagningsvin

cayennpeppar

2 msk kinesisk mushroomsoy

1 vitlöksklyfta

salt, vitpeppar

farinsocker att rulla i, cirka 1 dl

grillspett

Dela kycklingen i små bitar, lagom för att trä på spett. Finhacka vitlöken. Lägg alla ingredienserna i dubbla fryspåsar och låt stå kallt ett par timmar. Fördela kycklingen på spetten och rulla i farinsocker. Lägg i ugnsfast form eller på plåt. Stek i ugnen cirka 20 – 30 minuter. Vänd dem efter halva tiden.

Jordnötssås för 4 personer:

1 stort äpple

2 vitlöksklyftor

1 dl salta jordnötter

1 röd chilifrukt

2 msk jordnötssmör

rivet skal och saft av ½ lime

1 msk farinsocker

1 dl vatten

2 ½ dl matlagningsgrädde

1 ½ msk kycklingfond

smör till stekning

salt

Finhacka äpple och vitlök. Fräs i smör i stekpanna. Tag åt sidan. Hacka nötterna och chilin. Lägg i kastrull och tillsätt jordnötssmör, limesaft och skal, farinsocker, vatten, matlagningsgrädde och kycklingfond. Låt koka i några minuter. Lägg i den stekta vitlöken och äpplet och rör om. Smaka av med salt. Servera med ris, kyckling och sallad. Njut!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s