Spenat- och fetaostpaj med soltorkade tomater

Standard

När jag får vegetarianer som middagsgäster brukar jag bjuda på denna paj. Slår aldrig fel!

Pajdeg enligt grundrecept

400 gram fryst bladspenat (1 paket)

150 gram fetaost (1 paket)

200 gram soltorkade tomater i olja (1 burk)

3 – 4 ägg

2 – 2½ dl mjölk eller matlagningsgrädde

salt, peppar

Tryck ut degen i en pajform och förgrädda 15 minuter i 200 grader. Lägg den frysta bladspenaten i en kastrull med lite vatten i. Tina på svag värme och krama sedan ur allt vatten. Skär fetaosten i små tärningar och hacka tomaterna. Sprid ut spenaten i pajformen och strö därefter fetaosttärningarna och de hackade tomaterna över.

Blanda ägg, mjölk (matlagningsgrädde), salt och peppar i en bunke. Häll äggstannningen över spenaten, tomaterna och fetaosten. Grädda i 30 – 40 minuter långt ner i ugnen i 200 grader.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s