Hemmagjord marzipan

Standard

Idag har mängder av svenskar varit och gjort högskoleprovet, inklusive jag. Då är man förtjänt av riktigt god marzipan!

Enligt Wikipedia är marzipan en blandning av socker och mandel där mandeloljan har den ”klistriga” effekten. Ju högre del mandel, ju finare marzipan.

1 äggvita

cirka 12 gram smör

200 gram skållad mandel

cirka 4 dl florsocker

Efter du skållat mandeln låt den torka väl, eventuellt i ugnen eller över natten. Kör den sedan länge i matberedaren och tillsätt smör, äggvita och florsocker.

Smaksätt med vad dina smaklökar önskar, alternativt häll i karamellfärg.

Marzipan smaksatt med dajm, doppad i choklad och dajm

Marzipan med gul karamellfärg, doppad i choklad och strössel

Marzipan smaksatt med baileys, doppad i choklad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s