Tekakor

Standard

Finns det något godare än nybakat bröd? En doft som sprider sig i hela hemmet och sprider en viss värme? Det finns hur många brödrecept som helst, och jag älskar dem nästan alla! De här tekakorna är hämtade från tidningen ”Hembakat” och är en av min sambos favoriter. De går superbra att frysa och blir som nybakta när man värmer de i ugnen. Det är bara att njuta och känna sig som hemma!

För 12 tekakor behöver du:

100 gram smör

4 dl mjölk

50 gram jäst

1 tsk salt

2 msk strösocker

cirka 11 dl vetemjöl

Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt (37 grader). Smula sönder jästen i en stor bunke och häll över smörblandningen. Rör runt så jästen löser sig. Tillsatt salt, socker och vetemjöl. Blanda till en smidig deg. Jag brukar knåda in de sista mjölet på bakbord för att sedan lägga i degen i bunken igen för jäsningen. Låt degen jäsa i cirka 20 minuter. För er med häll är ett tips att fylla diskhon med varmt vatten och sedan sätta ner degbunken däri.

Arbeta sedan degen smidig och dela den i 12 lika stora delar. Gör runda bollar som du sedan plattar ut på de bakplåtspappersklädda plåtarna. Nagga dem med en gaffel. Låt jäsa under duk i cirka 10 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 250 grader, 8 minuter.

 

Annonser

»

  1. Ping: Morotssoppa med sting « SMAKSATTA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s