Mosters mjuka chokladsockerkaka

Standard

Jag tycker ofta sockerkakor kan vara torra, smula sönder när man skär i dem. Men inte denna inte! Det här är ett recept på en klassisk chokladkaka med ursprung från min moster Anckie. Som nygräddad får den en knaprig yta, men kan absolut frysas och njutas vid senare tillfälle.

2 ½ dl strösocker

2 ägg

2 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 tsk vaniljsocker

3 msk kakao

150 gram smäl smör

1 ½ dl hett vatten

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Rör sedan ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll i det smälta smöret och sist det heta vattnet. Häll i en smörad och bröad sockerkaksform. Grädda långt ner i ugnen i cirka 35 – 40 minuter, 200 grader. Trevlig fika!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s