Oj vad tiden går snabbt! Det var flera veckor sedan sist och jag har hunnit bli mamma. Kommer vara lite oregelbundna inlägg framöver, men det får gå 😉
Det här receptet fångade jag upp på Gunnebos matmarknad. Supergott!
Du behöver till 4 portioner:
Köttbullar:
400 – 500 gram blandfärs
1 dl vatten
¾ dl ströbröd
1 ägg
1 msk japansk soja
½ msk salt
svartpeppar
smör och olivolja till stekning
Sås:
en hel paket färsk persilja
3 dl vispgrädde
3 dl vatten
1 ½ msk kalvfond
1 lagerblad
2 morötter
½ dl lingon, färska eller frysta
salt och peppar
Blanda ströbröd med vattnet och låt stå i några minuter.
Blanda färs, ägg, olja, salt och peppar i en bunke. Tillsätt ströbrödsblandningen och blanda väl.
Forma till köttbullar och stek i smör blandat med olivolja.
Ta bort persiljebladen från stjälkarna och finhacka bladen. Skala morötterna och skär i mindre bitar.
Koka upp persiljestjälkar, grädde, vatten, buljong, lagerblad och morotsbitar i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda tills det har reducerats till hälften.
Ta upp persiljestjälkarna och lagerbladet. Blanda i den hackade persiljan och lingonen. Smaka av med salt och peppar.
Servera till kokt potatis!