Klassiska köttbullar med persilje- och morotssås

Standard

klassiska köttbullar

Oj vad tiden går snabbt! Det var flera veckor sedan sist och jag har hunnit bli mamma. Kommer vara lite oregelbundna inlägg framöver, men det får gå😉

Det här receptet fångade jag upp på Gunnebos matmarknad. Supergott!

Du behöver till 4 portioner:

Köttbullar:

400 – 500 gram blandfärs

1 dl vatten

¾ dl ströbröd

1 ägg

1 msk japansk soja

½ msk salt

svartpeppar

smör och olivolja till stekning

Sås:

en hel paket färsk persilja

3 dl vispgrädde

3 dl vatten

1 ½ msk kalvfond

1 lagerblad

2 morötter

½ dl lingon, färska eller frysta

salt och peppar

Blanda ströbröd med vattnet och låt stå i några minuter.

Blanda färs, ägg, olja, salt och peppar i en bunke. Tillsätt ströbrödsblandningen och blanda väl.

Forma till köttbullar och stek i smör blandat med olivolja.

Ta bort persiljebladen från stjälkarna och finhacka bladen. Skala morötterna och skär i mindre bitar.

Koka upp persiljestjälkar, grädde, vatten, buljong, lagerblad och morotsbitar i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda tills det har reducerats till hälften.

Ta upp persiljestjälkarna och lagerbladet. Blanda i den hackade persiljan och lingonen. Smaka av med salt och peppar.

Servera till kokt potatis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s