Krispiga flarn med choklad och ingefära

Standard

Krispkakor med choklad och ingefära

Detta är en variant av havreflarn fast utan havregryn! Recept från Hembakat 2012:4

Du behöver till ca 25 stycken:

125 gram smör, gärna rumsvarmt

90 gram strösocker

90 gram brun farinsocker

1 ägg

90 gram vetemjöl

½ tsk bakpulver

½ tsk vaniljsocker

½ tsk stött ingefära

50 gram hackad mörk choklad

(50 gram grovt hackade jordnötter, jag uteslöt dessa)

Rör smör, strösocker och farinsocker luftigt.

Rör i ägget.

Blanda övriga ingredienser och rör försiktigt ner i smeten.

Klicka ut degen på bakplåtsklädda plåtar. OBS! Lämna ordentligt med plats emellan, de flyter ut under gräddningen.

Grädda mitt i ugnen, 10-12 min, 180 grader.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s