Långpannekaka med rabarber och jordgubbar

Standard

långpannekaka med jordgubbar och rabarber WP_20130622_012

Superlätt, supergod och supersnabb kaka från Buffé 2012:4. Perfekt till midsommarhelgen.

Du behöver till en kaka:

300 gram rabarber

1 liter jordgubbar

200 gram smör

4 dl strösocker

2 dl ljust muscovadosocker

4 ägg

5 ½ dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

Ansa och skär rabarbern i långa remsor. Ansa och dela jordgubbarna.

Lägg två ark bakplåtspapper omlott i en långpanna.

Smält smöret. Blanda ihop strösocker, muscovadosocker och ägg. Rör ner mjöl och vaniljsocker. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet. Häll i långpannan.

Fördela rabarber och jordgubbar jämnt över smeten.

Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter, 175 grader. Låt svalna.

Servera med fördel vispad grädde till. 🙂

Glad midsommar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s