Chèvre- och svampsoppa

Standard

Det här är ett recept som kommer från min ”extramoster”. Chèvreosten gör soppan mycket krämig och mäktig. Tack Trulsis!

Du behöver till 2 portioner:

1 liter blandsvamp (med fördel mycket kantareller)

2 vitlöksklyftor

2 msk kantarellfond

2 ½ dl matlagningsgrädde

ev lite mjölk

100 gr chèvreost

lite citronsaft (smaka av)

salt, peppar

smör till stekning

Fräs hälften av svampen i smör och pressa en vitlök över. Häll i fond och matlagningsgrädde. Låt koka upp. Tillsätt ev lite mjölk om soppan är för fast.

Skär bort kanterna på chèvreosten och smula ner osten i soppan. Låt den koka tills den får en krämig konsistens. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Stek resten av svampen i smör och pressa den andra vitlöksklyftan över. Fördela den stekta svampen i tallrikarna och häll soppan över. Servera gärna med bröd att doppa i.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s