Färsspett smaksatt med ajvar

Standard

Supergott helt enkelt! Ursprungsreceptet från GI&hälsa.

Du behöver till cirka 8 spett:

500 gr köttfärs

1 vitlöksklyfta

½ dl matlagningsgrädde

½ dl ajvar relish

salt, peppar

Till grönsaksblandningen:

1 gul paprika

1 röd paprika

1 aubergine

½ squash

2 potatisar

2 morötter

hackad persilja och basilika

flingsalt, peppar

smör och olja

Blanda köttfärsen med grädde och ajvar. Finhacka vitlöken och vänd ner. Krydda med salt och peppar.

Forma färsen till avlånga korvar. Lägg grillspettet mitt på och tryck ner i ”färskorven”. Tryck till färsen så det blir slutet runt spettet. Lägg på en bakplåtsklädd längpanna och stoppa in i ugnen 10 minuter 200 grader. Vänd dem och låt stå i ugnen i ytterligare 10 minuter. Sätt sedan på grillen på ugnen i 5 minuter.

Under tiden färsspetten är i ugnen skalar och hackar du potatis och morötter. Bryn i en stekpanna med smör. Därefter skär du aubergin, squash och paprikor i små bitar. Lägg i pannan tillsammans med potatis och morötter. Tillsätt olja, flingsalt och peppar och låt ligga i pannan några minuter.

Servera med en kall sås. Här blandade jag matlagningsyougurt med pesto.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s