Det här är en festlig men mycket enkel kycklingrätt som har ändrats allt eftersom åren går. De söta druvorna lyfter rätten både för ögat och smaklökarna.
Du behöver till 4 personer:
4 kycklingfiléer
2 dl crème fraiche franska örter
2 ½ dl matlagningsgrädde alt 2 dl crème fraiche naturell
½ dl vitt vin
1 msk kycklingfond
salt, peppar
smör till stekning
250 gram coctailtomater, skurna i halvor
vindruvor, ugnefär lika många som tomater skurna i halvor
Skär kycklingen i mindre bitar. Stek i smör. Salta peppra. Tillsätt crème fraiche, matlagningsgrädde, vitt vin och kycklingfond. Lått puttra ihop till en god sås.
Tillsätt tomaterna och vindruvorna precis innan servering. Passar bra både till ris, potatis och pasta.
Annonser
Ser riktigt gott ut det där 🙂 Fint för ögonen också med alla färger 🙂
Man kanske borde testa det där med vindruvor i maten kanske?
Ja, gör det! Du kommer bli förvånad över hur bra det gifter sig 🙂