Indisk fiskgryta

Standard

En lite annorlunda smak till torsken, men god. Jag blev inspirerad av den indiska touchen från tidningen GI&hälsa.

Till 4 portioner behöver du:

500 – 600 gram torsk

1 burk krossad tomat

2 ½ dl matlagningsgrädde

1 tsk honung

1 röd paprika

1 liten fänkål

1 liten broccoli

1 vitlök

½ påse tikka masala kryddmix

1 tsk grön currypasta

salt, peppar

olja att steka i

2 dl cashewnötter, naturella eller exempelvis kummin till egenrostning

Hacka vitlök och bryn lätt i olja. Tillsätt krossade tomater, matlagningsgrädde, honung, tikka masala kryddmix och currypasta. Låt koka ihop.

Strimla paprika och fänkål samt dela broccolin i mindre buketter. Lägg grönsakerna i grytan. Smaka av med salt och peppar.

Rosta cashewnötterna på torr stekpanna. Krydda med salt och kummin. Ställ åt sidan.

Lägg i den delade fisken i grytan. Låt puttra försiktigt i några minuter. Lägg på cashewnötterna. Klar att serveras till exempelvis kokt ris.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s