Len kräm med smak av citron och vit choklad

Standard

En syrlig och len dessert i sommartider. Receptet kommer från Hembakat 2012:4

Till 4 portioner behöver du:

100 gram vit choklad (ex Lindts med vaniljarom)

3 – 4 dl vispgrädde

½ dl pressad citronsaft

½ dl strösocker

4 äggulor

2 msk florsocker

färska bär till garnering

Hacka chokladen. Koka upp 2 dl grädde med citronsaft och socker. Tillsätt chokladen och rör till slät smet.

Vispa upp äggulor för sig. Häll den heta chokladgrädden under vispning i en tunn stråle i äggulorna. Häll tillbaka krämen i kastrullen och låt tjockna på svag värme. Rör hela tiden!

Häll upp i glas och låt stå kallt i minst 3 timmar.

Vispa resterande grädde tillsammans med florsocker och toppa glasen med. Garnera med färska bär.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s