Mammas ananaskaka med kokos

Standard

En härlig syrlig kaka till fikat, en favorit på kakbordet.

Du behöver till cirka 12 bitar:

2 burkar krossad ananasa (á 435 gram)

2 ägg

2 ½ dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 ½ dl kallt vatten

Kokostäcke:

4 msk smör

2 dl strösocker

2 ägg

3 dl kokosflingor

2-3 msk vaniljsocker

Smöra och bröa en form med löstagbar kant.

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl med bakpulver och  vänd ner i äggblandningen växelvis med vattnet. Halvgrädda mitt i ugnen 20 minuter i 200 grader.

Blanda alla ingredienserna till kokostäcket och låt koka upp. Rör hela tiden. Fördela den avrunna ananasen (gärna urkramad) på den halvgräddade kakan. Bred därefter på kokostäcket. Ställ tillbaka mitt i ugnen och grädda ytterligare 15 – 20 minuter. Täck med folie så den inte bränns.

Servera med lättvispad grädde!

One response »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s