Underbar ugnsomelett med stuvning

Standard

Det här är ett gammalt recept i släkten där hemligheten (sägs det) för att lyckas är att antalet minuter i ugnen är exakt tolv!

Till en omelett för 2 – 3 personer behöver du:

3 ägg

2 ¼ dl mjölk

en klick smör

salt

Stuvning:

25 gram smör

1 msk vetemjöl

2 dl mjölk

salt, peppar

kräftstjärtar, dill, räkor, svamp etc… Beroende på vad man föredrar.

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Lägg en klick smör i en ugnsfast form och ställ in i ugnen. Medan smöret smälter i ugnen, kokar du upp mjölken. Knäck äggen i en bunke och häll i den kokande mjölken. Vispa lite med en handvisp så det har blandats ordentligt. Salta. Ta ut formen ur ugnen och häll i äggblandningen. Snabbt in i ugnen i EXAKT 12 MINUTER!

Under tiden omeletten är i ugnen, smälter du smöret till stuvningen i en kastrull. Tillsätt vetemjölet och vispa. Nu skall du ha en tjock bottensats. Häll i mjölken och rör hela tiden tills den tjocknat. Salta, peppra och tillsätt eventuellt dill. Häll stuvningen över omeletten när den är färdig. Häll över kräftstjärtarna om det är det du vill ha på. Servera till en grön sallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s