Rotmos

Standard

Klassisk husmanskost som inte får glömmas bort. Äts oftast med med rimmad fläsklägg eller köttkorv. Jag själv föredrar det senare.

Till 4 portioner:

1 kålrot (500 – 600 gram)

3 morötter

5 potatisar

1 palsternacka

5 hela vitpepparkorn

5 hela kryddpepparkon

1 ½ msk grönsaksbuljong

cirka 25 gram smör

salt, svartpeppar

Skala alla rotsaker och dela i mindre bitar. Börja med att koka morötter, kålrot och palsternacka med vit- och kryddpepparkornen samt buljongen. När rotsakerna börjar bli lite mjuka efter cirka 20 minuter, lägg i potatisen. Fortsätt koka tills allt blivit mjukt. Häll av vattnet i en skål. Tillsätt smöret och lite av kokspadet. Vispa med en elvisp. Smaka av med salt och svartpeppar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s