Sockerfria dinkelvåfflor

Standard

Jag fullkomligt älskar våfflor, av alla slag. Dessa våfflorna är ju ur en synvinkel nästan nyttiga?! Det beror i och för sig på vilka tillbehör som önskas. Här har jag klassiskt med grädde och blåbärssylt. Receptet räcker till cirka 20 mellantjocka våfflor. Smeten går alldeles utmärkt att spara i kylen ett par dagar.

Visste ni att våfflan kommer från tyskans ”waffel” och syftar på Vår Fru – Jungfru Maria-? Våffeldagen firas den 25/3 varje år på Jungfru Marie Bebådelsedag.

3 dl vetemjöl

2 dl dinkelmjöl

1 ½ tsk salt

2 tsk bakpulver

8 dl mjölk

75 gram smör

4 ägg

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Smält smöret och häll i resen av mjölken. Vispa sedan ner smörblandningen i mjölblandningen. Knäck i äggen och låt svälla någon halvtimme. Klara att gräddas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s