Världens lättaste kolakaka

Standard

Det här receptet bakade jag redan som liten tös när jag lånade mammas receptpärm. Det är perfekt för ”förstagångsbakarna” eller för er som har knapert med tid och fikagästerna på antågande. Jag lovar att ingen blir besviken!

100 mg smör

3/4 dl strösocker

2 ½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 msk ljus sirap

1 msk vaniljsocker

Blanda allt ordentligt. Om du har en matberedare är det bara att hälla i alla ingredienser och köra igång. Vips, så är degen klar! Om du skulle ha svårt att få ihop degen, att den smular sig, klicka i en liten bit smör till. Rulla smeten till två långa korvar och lägg upp på plåt. Platta till med fingrarna. Grädda i cirka 15 minuter i 175 grader. När plåten kommer ut ur ugnen skär du raderna i små diagonala rader. Låt svalna och stelna.

Tips! Hacka lite dajm och bland in i degen innan utbakningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s