Kycklingcannelloni

Standard

cannelloni

Det började med en resa till Norska fjällen. Där fick vi till lunch färskbakad focaccia. Oj vad gott det var. Har bara läst om detta italienska bröd, men faktiskt aldrig ätit det förut. Väl hemma igen började jag bläddra igenom en italiensk kokbok från ”Allt om Mat” och fann inget recept på focaccia, dock ett ljuvligt gott recept på cannellonis.

Vad är cannellonis? Jo, Wikipedia (den sanna vetenskapen eller?) beskriver det som ihoprullade rör av utkavlad pasta fyllda med lite av varje.

Till åtta personer behöver du:

1 grillad kyckling

2 zucchini (à 250 g)

1 dl olivolja

2 vitlöksklyftor

1 tsk salt

1 liten burk soltorkade tomater i olja

basilika

3 mozzrellaostar (à 125 g)

2 paket färska lasagneplattor (à 250 g)

Sås:

2 dl crème fraiche

1 burk ajvar relish

3 dl mjölk

2 msk olja från tomaterna

1 tsk salt

Sätt ugnen på 225 grader. Rensa kycklingen  och skär i små bitar.

Hyvla zucchinin i tunna skivor med en osthyvel.

Blanda olja, pressad vitlök och salt i en skål. Doppa zucchinin i oljan och stek sedan i omgångar i en stekpanna cirka 1 minut på varje sida.

Grovhacka soltorkade tomater och basilika (spara oljan från soltorkade tomater till senare). Skiva mozzarellan.

Fördela kyckling, zucchini, soltorkade tomater, mozzarella och basilika på lasagneplattor och rulla ihop dem. Lägg i smord ugnsfast form.

Vispa samman crème fraiche, ajvar relish, mjölk, oljan från soltorkade tomater och salt. Häll blandningen över rullarna och grädda mitt i ungnen cirka 25 minuter. Servera med riven parmesanost och sallad.

One response »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s