Hasselnötsfrallor

Standard

hasselnötsfrallor
Finns det något bättre än nybakt bröd?! Och med nötter i!? Det här receptet kommer från ”bakat” 2012:11

Till cirka 18 stycken:

5 dl vatten

25 gram jäst

2 dl kruskakli

½ dl linfrön

2 dl havregryn

3 msk olja

10 dl vetemjöl

1 tsk salt

1 dl grovt hackade hasselnötter

Lös jästen i fingertempererat vatten. Blanda ner alla ingredienser förutom hasselnötter och knåda till en jämn deg. Tillsätt då nötter och låt jäsa i 20 minuter.

Dela sedan degen i 18 lika stora delar och forma till bullar. Lägg på en plåt och låt jäsa till cirka dubbel storlek i cirka 40 minuter.

Baka bullarna i ugnen 10-12 minuter. Njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s