Rödspätta på spenatbädd med en touch av senap

Standard

En len fiskrätt väl värd att testa.

Du behöver till 4-6 portioner:

6 dl mjölk

2 strimlor av citronskal

2 färska dragonkvistar

1 lagerblad

50 gram smör

50 gram mjöl

2 tsk senapspulver

25 gram parmesanost

2 ½ dl matlagningsgrädde

1 krm muskot

450 gram spenat

4-6 fiskfiléer

salt, peppar

Blanda mjölk, citronskal, dragonkvist och lagerblad i en kastrull. Låt koka upp och ställ av kastrullen. Den skall dra i cirka 30 minuter.

Smält smör i en annan kastrull och rör ner vetemjölet och senapspulvret. Sila ner mjölkblandningen. Rör/vispa hela tiden tills det blir en slät sås som tjocknar. Lyft bort från plattan och rör ner ost, grädde, muskot, salt och peppar.

Smörj en ugnsfast form. Förväll spenaten och skölj med kallt vatten. Låt rinna av/krama ur. Lägg spenaten på botten av formen.

Skölj och torka fisken. Salta, peppra och rulla dem. Lägg ovanpå spenaten och häll ostsåsen över. Grädda i 200 grader, 35 minuter. Smaklig spis!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s