Kokosmums

Standard

En riktigt fluffig marängliknande dessert/kaka/godis… You name it!

Till cirka 20 stycken behöver du:

4 ½ dl strösocker

½ dl florsocker

1 äggvita

1 ½ dl kallt vatten

1 ½ msk gelatinpulver

1 ½ dl kokhett vatten

3-4 dl kokosflingor

1 msk kakao

Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en skål. Rör ut gelatinpulvret i det heta vattnet. Tillsett detta till sockerblandningen.

Vispa alltsammans med elvisp cirka 30 minuter till en pösig och seg smet.

Blanda samman kokosflingor med med kako. Häll lite av det på botten av en form cirka 20×30 cm.

Häll i smeten. Strö över ett lager av kakaokokosen. Lå smeten stå kallt tills den stelnat i cirka 2 timmar. Skär i bitar och doppa i kakaokokosen. Förvara svalt, alternativt i frysen. Njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s