Köttfärsgratäng med älg och trattisar

Standard

Idag fick jag maten serverad på bordet när jag kom hem. Hur underbart är inte det? Och gott var det också. Jägaren har tillagat sitt eget byte…

Till 4 portioner behöver du:

500 gram älgfärs

3 dl trattkantareller

cirka 10 skivor västerbottenost

7 potatisar

2,5 dl matlagningsgrädde

vitlökssalt

salt, vit- och svartpeppar

smör till stekning

Bryn färsen, salta och peppra. Smörstek kantarellerna. Skala potatisen och skiva tunt, alternativt ta hjälp av en matberedare. Lägg köttfärs i botten på en ugnsfast form, den skivade potatisen över. Krydda med vitlökssalt och vitpeppar. Lägg ytterligare ett lager färs, och nu trattkantarellerna. Krydda ytterligare med vitlökssalt och peppar. Täck med ett sista lager potatis och  häll över matlagningsgrädde. Toppa med den skivade västerbottenosten och svartpeppar. Gratinera i mitten av ugnen i 30-40 minuter, 200 grader. Servera med en god sallad till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s