Kryddig köttfärspaj av älg

Standard

Åter igen kommer sambons jaktintresse till användning i köket. Som pajdeg använder jag idag en annan typ än vad jag brukar som är lite fluffigare i sin konsistens. Hoppas det smakar!

Till 1 paj behöver du:

500 gram älgfärs

1 tsk sambal oelek

1 tsk grillkrydda

½ dl vatten

cayennepeppar efter smak och tycke

salt, peppar

2 ½ dl créme fraiche

1 dl hackad ost

2 tomater

½ dl riven parmesanost

Pajdeg:

25 gram smör

¾ dl vatten

1 tsk bakpulver

2 dl vetemjöl

Blanda alla ingredienserna till pajdegen, alternativt använd en matberedare. Tryck ut i en pajform och förgrädda i 15 minuter, 200 grader.

Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt sambal oelek, vatten, grillkrydda och eventuellt cayennepppar. Låt vattnet koka in. Lägg köttfärsen i den förgräddade pajformen.

Blanda créme fraiche med den hackade osten och bred över köttfärsen. Skiva tomaterna och lägg över créme fraichetäcket. Avsluta med riven parmesanost. Grädda i cirka 25 minuter, 200 grader. Servera till riven vitkål med vinaigrette.

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s